971 32 20 62 pescafede@telefonica.net

Recomenacions

RECOMANACIONS PRODUCTES FRESCOS

Refrigeració
Els peixos i els mariscs són aliments molt peribles , és a dir , s’alteren amb rapidesa i facilitat llevat que es recorri a tractaments de conservació adequats . Un dels més útils és el de la refrigeració . Aquest sistema permet mantenir la qualitat comercial dels aliments per un període de temps variable . El temps en què es mantenen en perfecte estat depèn de l’espècie , el mètode de captura i la manipulació , en la qual sempre que s’apliquen temperatures d’entre 0 i 4 º C des del mateix moment de la captura , i aquesta s’ha de mantenir en totes les etapes de distribució fins a la seva arribada al consumidor . En els vaixells i punts de venda, la refrigeració es realitza amb abundant gel . Aquest gel, que es fabrica amb aigua de mar , permet assolir temperatures una mica inferiors a 0 º C sense que els peixos arribin a congelar , el que afavoreix una conservació més llarga . No obstant això , en els vaixells de pesca , la refrigeració en tancs amb aigua de mar a -1,5 º C pot alterar algunes espècies i fer que perdin color i escates , a més d’augmentar la seva salinitat .
Període de conservació
Els peixos de mida petita i alt contingut gras s’espatllen abans que els més grans i menys greix . Les sardines i seitons es conserven només entre 3 i 6 dies , mentre que el lluç i el bacallà mantenen les seves condicions òptimes durant dos o tres setmanes . Altres espècies de grans dimensions com el peix espasa arriben als 24 dies .
Consells a casa
Després de la compra convé netejar , rentar i eviscerar el peix abans d’introduir a la nevera. S’aconsella treure-li també les escates i el cap . El peix s’ha de conservar en la part més freda , a una temperatura d’entre 2 i 4 º C. Convé introduir el peix en un recipient tapat o bé cobrir-lo amb paper alimentari . Es tracta d’evitar alteracions del peix pel contacte amb l’oxigen de l’ aire ( enranciment , pèrdua d’aigua) , de no transmetre l’olor per tota la nevera i prevenir la contaminació bacteriana a altres aliments . Per consumir-lo en òptimes condicions no s’ha de mantenir a la nevera més de 2 dies .

CONSELLS PER DESCONGELAR

Cada aliment i segons la forma en que anem a cuinar, té el seu propi procés de descongelació.
Peix
Si ho cuines al vapor o bullit pots usar-lo directament congelat, però si ho has de descongelar fes-ho a la nevera sobre d’una reixeta i sense envàs perquè els sucs de la descongelació quedin a part.
Marisc Cru
Per bullir o coure al vapor no cal descongelar. Per cuinar a la planxa o fregit l’has descongelar submergint-lo en aigua freda durant uns minuts abans de la cocció.
Marisc Cuit
Descongela’l damunt d’una safata amb reixeta a temperatura ambient oa la nevera o passa-ho per vapor directament congelat perquè adquireixi una temperatura agradable.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies